Sloguojantis kūdikis

Sakoma, kad žindomas kūdikis įgauna imunitetą ir negali sirgti... Žindomas kūdikis įgauna imunitetą pirmuosius tris savo gyvenimo mėnesius, bet tik prieš dalį mikroorganizmų, kurie sukelia slogą. Kūdikiui augant jo įgytas imunitetas silpnėja, o žindymas tą silpnėjimą lėtina. Pirmaisiais trimis gyvenimo mėnesiais žindomas kūdikis suserga sloga tuomet, kai užsikrečia tais sukėlėjais, kuriems neturi imuniteto. Per pirmuosius tris gyvenimo mėnesius iš mamos įgytas imunitetas neapsaugo vaikučio nuo slogos, kurią gali sukelti įvairūs aplinkoje esantys alergenai, dulkės bei dūmai.

Ne tik kūdikiui sloga - rimta liga, nors kūdikiui tai iš ties rimta, nes negalėdamas kvėpuoti pro nosį, jis negali normaliai žįsti krūtį ar paimti maisto iš buteliuko. Deja, kūdikiams ir nosytės užsikimšimas, šnarpščiantis kvėpavimas be slogos dažniausia pasitaiko pirmą gyvenimo mėnesį (naujagimystės laikotarpiu) arba, kai labai sausas aplinkos oras. Naujagimis gimsta iš vaisiaus vandenų. Jo gleivinė devynis mėnesius buvo drėgmėje, todėl kai kada labai išdžiūsta nosies gleivinė, kol galų gale mažylis prisitaiko prie naujos aplinkos.

Taigi visa, kas apsunkina ar sutrikdo kvėpavimą per nosį, mažylį daro dirglesniu ir tai kelia vis didėjantį nerimą tėvams. Pagelbėti gali tėvų žinios, kaip taisyklingai prižiūrėti nosį atsiradus apsunkintam kvėpavimui per nosį.

Sloguojantį kūdikį panešiokite, o jam gulint pakelkite galvūgalį - tegul guli pusiau sėdimoje padėtyje – taip gleivės lengviau ištekės iš nosies į išorę. Kai sloguojant gleivės teka į nosiaryklę, kūdikis kosti, o tai vėl sukelia nemalonius pojūčius ir mažylį erzina.

Kūdikio kambarį drėkinkite specialiais elektriniais drėkintuvais arba ant radiatoriaus padžiaukite drėgnų švarių marškų, drabužėlių.
Iš nosies specialiai tam skirtu siurbliuku išsiurbkite gleives. Jei gydytojas skyrė į nosį lašinamų vaistų, juos lašinkite tik išsiurbę gleives.
Lašiukų lašinkite tik tokių ir tik tiek, kiek skyrė gydytojas. Jei piktnaudžiausite nosies lašiukais, nosies gleivinė gali prie jų priprasti. Lašus į nosį lašinkite tuomet, kai kūdikis negali užmigti dėl sutrikusio kvėpavimo per nosį arba visiškai negali žįsti.

Kai kurios mamos naudojasi močiučių patarimais ir suslogavusiam kūdikiui į nosį lašina savo pieną. Mamos pienas slogos negydo, nosies kraujagyslių nesutraukia. Motinos pienas gali sutirštinti nosies sekretą ar net pridžiūti ir dar labiau užkimšti nosį. Tuomet atsiras kita problema – valyti tirštas išskyras.

Na vienu ar kitu atveju, tai yra bėgančiai ar užsikimšusiai mažylio nosiai pirma tėvų pagalba turėtų būti  – nosytės drėkinimas ir praplovimas fiziologiniu tirpalu ar jūros vandeniu. Patogiausia naudoti gamyklinius, saugius, specialiai pritaikytus mažyliams su atitinkama srove, nežalojančiais antgaliais ir svarbiausia tinkama sudėtimi mažyčių nosytei jūros vandenis. Jūros vandenis galima panaudoti pirmas ligos dienas kas 2-3 val., kai susirgo mažylis, tačiau jei užsitęsė sloga – būtina gydytojo apžiūra ir pagalba. Jei mažylio nosis sausa ir užsikimšusi gleivėmis, tuomet mama gali pati pasirūpinti vaiko nosies higiena ir karts nuo karto praplauti nosį atitinkamais jūros vandenimis, net nepasitarusi su gydytoju.

 

STÉRIMAR ®

Mikrodifuzinis jūros vandens purškalas su mikroelementais

                           Gamta sukūrė kvapus, STÉRIMAR ® leis Tau juos pajusti!

 

Nosis ir jos gleivinė yra labai svarbi kvėpavimui. Įkvepiamas oras nosyje išvalomas, sušildomas ir sudrėkinamas. Kai nosies gleivinė yra pernelyg sausa arba išburkusi, jei nosies gleivinės plaukeliai yra užteršti, nosis negali tinkamai funkcionuoti. Dulkės, bakterijos ir virusai gali netrukdomi patekti į mūsų organizmą. Gleivinėje taip pat yra patogeninių mikrobų, dėl kurių gali išsivystyti ausų-nosies-gerklės srities uždegimas. Tokia paprasta nosies higienos priemonė kaip plovimas STÉRIMAR® preparatu padeda atstatyti nosies funkcijas.

  • Mikrodifuzine STÉRIMAR® aerozolio sistema užtikrina tolygų tirpalo patekimą ant gleivinės ir geresnį jos sudrėkinimą; dėl ilgesnio kontakto su gleivine geriau pasisavinami mikroelementai.
  • STÉRIMAR® tirpalui būdingos naudingos mineralinių druskų bei jūros mikroelementų       savybės.

 

STÉRIMAR ® Baby jūros vandens purškalas 50 ml – kūdikių ir mažų vaikų nosyčių priežiūrai (nuo 0 iki 3 metų). Skirtas kasdieniam vartojimui. 2 – 6 įpurškimai per dieną.

STÉRIMAR™ Baby:

- švelniai išvalo nosį;

- pašalina nešvarumus;

- neleidžia pasireikšti peršalimui.

 

STÉRIMAR™ Baby yra fiziologinis, 100% natūralus, jūros vandens tirpalas, kuriame druskos koncentracija yra tokia pati, kokia yra žmogaus organizmo ląstelėse.

STÉRIMAR ® baby hipertoninio jūros vandens purškalas 50ml- mažina nosies užgulimą ir padeda kovoti su peršalimu:

  • Padeda išvalyti vaiko nosytę esant slogai, rinofaringitui, alerginiam rinitui, sinusitui.
  • Padeda sumažinti bakterijų augimą.
  • Padeda apsisaugoti nuo infekcijų.
  • Padeda išvalyti nosytę siekiant pagerinti vaistų gydomąjį poveikį.

 

STÉRIMAR™ baby hipertoninis tirpalas rekomenduojamas vaikams nuo 3 mėnesių. Vartoti trumpą laiką esant infekcijai ar alergijai. 2 – 6 įpurškimai per dieną.

 Filtruotas, 100% natūralus ir sudėtyje konservantų neturintis STÉRIMAR™ jūros vanduo, kuriam būdingos gerai žinomos naudingos mineralinių druskų ir jūros mikroelementų savybės, be to, jame yra papildomai vario ir mangano.

 Hipertoninis tirpalas - tai tirpalas, kuriame druskos koncentracija yra didesnė negu žmogaus kūno ląstelėse. Todėl užsikimšusi nosis natūraliai atkemšama (dėl „osmosinio efekto“).

 

Immuwash® – nosies purškalas su beta 1-3 gliukanu

Nosies purškalas, kuris pasižymi imunostimuliacinėmis savybėmis, stiprina vietinį imunitetą ir apsaugo nuo infekcijų.

Immuwash® skirtas dažnų ir užsitęsusių slogų gydymui (sergant adenoiditais, rinosinusitais, esant adenoidų hipertrofijai, polipozei) bei vietiniam imuniteto stiprinimui šaltuoju metų periodu, kada organizmas yra jautriausias infekcijoms. Taigi, vartojant Immuwash® galime apsaugoti save ir savo vaikus nuo šio, daugybę rūpesčių ir komplikacijų sukeliančio susirgimo, o jau sergant sloga – sutrumpinti ligos trukmę, greičiau pasveikti ir užkirsti kelią slogos pasikartojimui.

Immuwash® savybės:

1. Immuwash® aktyvina nespecifinį imunitetą, pagerina Waldeyer žiedo imunologinę funkciją, stiprina vietinį imunitetą taip apsaugodamas nuo infekcijų;

2. Immuwash® atliktų tyrimų duomenimis, sumažina adenoidų hipertrofiją, pagerina kvėpavimo funkciją.

3. Immuwash®pasižymi antibakteriniu poveikiu - sustiprina ir papildo antibiotikų veikimą.

4. Immuwash®dalyvauja epitelizacijos procese - skatina kolageno ir elastinių skaidulų sintezę, taip pagerina pažeisto epitelio atsistatymą.

Immuwash® rekomenduojamas:

I. Dažnų ir užsitęsusių slogų gydymui:

Adenoidų hipertrofijos atveju:

-          sumažina išvešėjusius adenoidus,

-          palengvina kvėpavimą,

-          sustiprina Waldeyer žiedo imunologinę funkciją.

Rinosinusito (+/- mikrobinė ar grybelinė infekcija), nosies polipozės gydymui:

-          sumažina nosies užgulimo pojūtį, palengvina alsavimą,

-          pagerina nosies apsivalymo mechanizmus,

-          sumažina spaudimą ir skausmą veido srityje.

II. Ūminio vidurinio otito gydymui kartu su antibiotikais

-          pagerina sekreto nutekėjimą iš vidurinės ausies per ausies trimitą į nosį,

           normalizuoja nosies sekreto pH.

III. Po nosies operacijų:

-          skatina epitelizacijos procesus, greitina gijimą,

-          stiprina vietinį imunitetą, apsaugo nuo galimų infekcijų.

IV. Vietiniam imuniteto stiprinimui šaltuoju metų periodu, dažnų slogų prevencijai.

V. Nuvalyti, sutepti, drėkinti nosies gleivinę bei atstatyti nosies sekreto pH.

Vartojimas. Ūminės slogos atveju ir vietinio imuniteto stiprinimui vartoti po 2-3 įpurškimus į kiekvieną nosies landą 3-4 kartus per dieną. Imuniteto stiprinimui ir slogos profilaktikai vartoti po 2-3 įpurškimus į kiekvieną nosies landą 2-3 kartus per dieną.

Sudėtis: beta 1-3 gliukanas, izotoninis tirpalas su fiziologiniu pH.